Over Quirien

Ik gaf biologieles, kreeg 3 dochters, schoolde om naar edelsmid, voedde 3 hulphonden op en gaf wat van mijn tijd aan Home-start. Zij organiseerde een thema ochtend met Monie Doodeman,  trainer van iets dat niemand van ons kende: Geweldloze Communicatie. Daar begon mijn fascinatie voor de invloed van taal en sindsdien school ik mezelf door het volgen van trainingen en het oefenen met diverse collega’s en meer dan 1200 gesprekken bij een landelijke telefoondienst. Ik woon en werk in Baarn.

Blauwe Pannenlap,,,,,,,,,,,Huh?

Een pannenlap is de verbinding tussen jou en een heet voorwerp. Je kiest zonder nadenken voor het gebruik van een pannenlap. Bij hete kwesties tussen mensen is dit vaak minder vanzelfsprekend. Velen ontwijken kwesties waarmee zelfexpressie in het geding komt. Dit kan anders, je kunt leren een verbale pannenlap te gebruiken. Voor mij heet dit Verbindende Communicatie.

 Mij geeft die vaardigheid begrip, betrokkenheid, autonomie, integriteit, uitdagingen en plezier in allerlei gesprekken. Dit wil ik graag met anderen delen door cursussen te geven, individuele gesprekken te voeren en bemiddeling te faciliteren.